Mada je lane broj novozapočetih stambenih zgrada i stanova bio uočljivo manji nego prethodnih sezona, ali beskrajno širenje grada nastavljeno je intenzivnim infrastrukturnim radovima.
  • RV

    12.01.2024 11:30
    Siva i prljava vlada..
  • B

    11.01.2024 12:52
    @ Mrki
    E sirotinjo, pa ti stvarno misliš da to može tako, prodaš svoj kao fensi socijalni stan pa u kuću.
    Kuća na telepu, dvorište veće nego plac tvoje zgrade, pa ne bi je menjao ni za kakav stan.
    A svakako imam i par stanova, jedan na Limanu, jedan u Železničkoj, dva na Grbavici ..
    Moraš ti još da se najedeš go...za stranku da bi imali o čemu da pričamo. Pozdrav od Novosađanina čijem su dedi uzeli ovde više nego što ti možeš da zamisliš.
  • Vlad

    11.01.2024 12:17
    urbicid
    Za sve je kriva građevinska mafija i zavod za urbanizam grada koji im ispunjava želje o kakvoj neplanskoj gradnji pričate pa svemu tome je dat legitimitet i legalitet. Poseban problem su javne parking garaže Novi Sad trenutno ima jednu pored SNP-a (ne računam Spens i ostale koje su privatizovane) trenutno se grade dve podzemne (ova što je urušila Banovinu i druga koja urušava Tanurdžićevu palatu) na neadekvatnim mestima, zar nisu mogli da se ugledaju na Beograd i recimo Kragujevac kako se rešava parkiranje stvarno sramota..
  • Dax

    10.01.2024 22:02
    Vid botova
    Strašno,koliko ste sendviča dobili za promociju ove kriminalne vlasti i novogradnje u kojoj se peru pare od opijata? To vam ne smeta botovi?
  • Dejan sa Štranda

    10.01.2024 06:39
    Mišeluk i mostovi
    Najzad će se graditi naselje na Mišeluku.To će biti najljepši deo grada.
  • Novi Sad

    09.01.2024 15:51
    Izlazi iz XX veka napokon
    Niko me neće ubediti u to da je bolje da duž Bulevara Evrope i Futoškog puta ostanu ono šiblje, polu-srušene udžerice i propale fabrike jer je to "staaari Novi Sad". Od srca podržavam da se sva ta rugla i drogirališta narkomana poruše i da se izgrade moderni objekti primereni 21. veku. To nije nikakva istorija grada, to je prosto penzionerski lament. Druga je stvar to što je neko ljubomoran jer se ljudi useljavaju u novo i moderno pa dobacuje "stiroporke", "golubarnici" itd. a prvi bi on pobegao iz vlage i uselio se u "stiroporku" da može!
  • Мрки

    09.01.2024 12:24
    Мрки
    Овим путем би апеловао на ове што се представљају"као Старосађани"да под одмах изађу из топлих станова и почну живети у преосталим старим кућама. Грејање на струју влага канализација често загушена а нико крив није пољски вц трошкови прелазе примања те имате стално проблема са извршитељима темеља скоро да и нема и зидови систематски пропадају док су глодари сустанари итд итд! Само нема продаје већ чисто уживање у старом Новом Саду! Јесте бре ви сви заједно имало нормални или ботујете из досаде?!
  • Milašin

    09.01.2024 10:28
    vratite nam slamnate krovove,visoke kapije sa odozgo mlevenim staklom,memljive zidove,vratite nam đeram i onaj čardak (kuruzanu) u Kisačkoj...volove obavezno..
  • Pa

    09.01.2024 09:40
    draga
    odjučerašnja sns elito, vaš pristup i način "modernizacije" i urbanizacije ovog grada mi zvuči kao Betovenov valcer u izvedbi uličnih trubačkih bandi. Nije baš sve u parama iako namecete i podredjujete Svetom € doslovno sve.
  • Baja

    09.01.2024 07:02
    Baja
    Ns je naruzen od 45 do 90-ih! Ovi za razliku od crvenih neotimaju i cestito placaju da grade! Neka mi neko navede sta je naruzeno? Prestare kuce sa seoskim tarabama propali i zarasli placevi ulice...daj budimo objektivni i iskreni! Mozete se samo secati na taj po meni ruzan period i nista vise!
  • Marija

    08.01.2024 21:02
    centar
    kada ce da se sredi ulica Jovana Subotica,ruglo u centru grada!
  • Mogu

    08.01.2024 20:38
    da leče komplekse, sklepaju srpski Menhetn, ali nikada nece nositi osecaj i duh pravog Novog Sada. Ljupkost, šarm, tolerancija, poštovanje gradjanskih vrednosti i kultura je ono što današnji tzv urbani stanovnici (čitaj skorojevici) nece nositi u sebi, jer je to za njih nedostižan kvalitet pravog Novog Sada.
  • Lupiš 100 minusa

    08.01.2024 18:46
    i kao rešio si stvar?
    Negativni komentari bi trebali da znače neslaganje ili suprotno mišljenje, ali molim botove da objasne negativne komentare na nešto što su činjenice i čega se mi koji smo rodjeni u Novom Sadu čak i sećamo. Išli smo ovim ulicama i dve decenije pre devedesetih. Ja se sasvim sigurno sećam barem dvadeset godina pre "marke, marke... " na Futoškoj, sećam se mentaliteta i duha grada. I šta znači kada se na neki takav komentar pojavi odjednom posle 3 minusa, 70 minusa u isto vreme? Da sećanje nas, da je ovaj grad bio lepši i pristojniji, time treba da se anulira? Ili da, čak i naša sećanja treba da budu u sluzbi politike i mafije? E, pa zao mi je, ali tako jeste stvarno bilo.
  • ns

    08.01.2024 18:31
    gkavni grad Bosne
    to je to
  • Radmilovac

    08.01.2024 18:15
    za centralu part II
    hvala vam sto pomno pratite, citate i uz pomoc softvera dodeljujete minuse komentarima mnogim.

    vremenom ste pokusali da budete suptilni dodeljujuci minuse "tek toliko da pretekne" na vasu stranu, za razliku od vasih pocetaka gde ste nespretno istovarali nenormalne kolicine minusa u odnosu na zatecene pluseve.

    danas botujete za ove na vlasti, sutra vec za neke druge (koji ce na vlasti biti), jer vi ste profesionalci, zar ne?
  • /

    08.01.2024 17:46
    /
    komunisti su stari grad unistili probijanjem bulevara marsala tita. nije tamo bila samo crkva.
  • Trt

    08.01.2024 17:38
    @daždevnjak

    Tačno možeš da provališ ko je došao sa sela u grad 90-tih ili kasnije po tim pričama o tome kako su se stanovi na Limanu i Novom naselju nekad besplatno delili. A zamisli tek ove migrante iz Bosne da isto tako po Beču probaju da divljaju s izgovorom da je neko nekad od kajzera dobio salonski stan za džabe...
  • @Liman

    08.01.2024 17:32
    Све тачно, једино се Крајшници наљутили на тебе са обзиром на количину минуса.
  • kluk

    08.01.2024 17:28
    Obično kad prošetaš Segedinom, tako se raduješ da on nije Subotica.
  • @Жеки

    08.01.2024 17:27
    Вести се на Пале па тамо прави шта хоћеш
  • Oooooooo

    08.01.2024 17:22
    Pa
    Zašto omladina ne ostaje u selima i lepo živi od svoga rada.Celu Srbiju možeš prekrstariti za par sati. Ko hoće da radi u gradu treba mu sat vremena do posla.U toj bajnoj Americi idu 2 sata u jednom pravcu do posla pa ko voli srećan mu put ! Poštene ljude da vode sela i izgraditi vrtić, školu i dom kulture. Siguran plasman poljoprivrednih proizvoda i polako oživljavanje sela.
  • R

    08.01.2024 17:19
    R
    Sta ste Izglasali to ste i dobili?
  • S.nova

    08.01.2024 16:37
    NS grad sa istorijom, kulturom, arhitekturom, tolerantan i otvoren za sve
    Ostala nam samo istorija
    Kultura se izgubila, arhitektura je masakrirana, a otvoren grad je doživeo divljačku opsadu gde se izgubila svaka tolerancija
  • NS boy

    08.01.2024 16:16
    Došli..
    ..novi vesnici proleća, golf dvica i u njemu meša'ica..to je bio početak kraja lepog NS-a.
  • Liman

    08.01.2024 15:43
    Nije sve za čuvanje, ali u centru ne sme da se gradi kako se kome dopada, već da PRAVI arhitekti projektuju i rešenje se bira na konkursu, a ne da imamo novi magazin, Lupus i ostale gadosti. Jevrejska je srušena do pola, sada se ruši dalje i isto tako će se graditi kako kome padne na pamet, u Futoškoj se radi isto. E zato su urbanisti, zavod za zaštitu i svi ostali koji u gradu u tome učestvuju korumpirana bagra. Novi Sad je imao sve karakteristike malog srednjeevrpskog austrougarskog grada i to je trebalo sačuvati pazeći šta se ruši i šta se dodaje. Isto tako je trebalo paziti na osnovnu vizuru grada, pogled s mosta prema pošti, kad je već pola centra srušeno zbog toga. Sada je to narušeno Pupinovom palatom koja je ruglo, a i dalje se zida u visinu i širinu, mastodonti u kojima samo umobolnici žele da žive.
  • Radmilovac

    08.01.2024 15:00
    za botovsku centralu
    jedan nepismeni bot se 4 puta upisuje ovde pod nikovima: iskreno, gorance, zeki i nikola.

    imate li vi u botovskoj centrali nekoga ko je vicniji pravopisu?

    ovaj vas je prevario svojom logorejom koju ne moze ispravno da pretoci u komentar pisani.
  • Oteti standard

    08.01.2024 14:41
    Organizovana grupa na vlasti je naš životni standard unovčila i stavila u svoj džep.
  • cekajte

    08.01.2024 14:39
    jos da dodju na ideju da na klisi grade oblakodere umesto kuca, pa da vidis cirkus
  • daždevnjak

    08.01.2024 14:39
    Solidan tekst, nije sve crno belo. Neki koji su dali kuće za stanove su jedva čekali da to urade, a prozivaju ih oni koji su dobili stan na Limanu ili Novom Naselju od Jože pa ga otkupili za 1000 DEM. Takođe, treba diskvalifikovati sve političke komentare, jer su SVI političari u poslednjih 40ak godina saučesnici. Sreća pa Miša Brkić ne briše ništa sa sajta tabloida, pa će ostati večno zabeleženo koji su investitori bili mezimci prethodnih vlasti, i koji su im tačno funkcioneri omogućili to.
  • Deks

    08.01.2024 14:23
    Svuda u svetu zna se da su kuće merilo kvalitetnog življenja. U njima porodice žive zajedno ali istovremeno ukućani imaju dovoljno prostora za sebe i mogu da se bave mnogim aktivnostima poput baštovanstva. Stanovi u razvijenom svetu se grade samo za socijalne slučajeve i za one kojima treba posebna nega. A kod nas sve obrnuto, bez društvene rasprave i dogovora na temu urbanizma od Novog Sada i drugih gradova se prave stambena naselja bez duše. Glavni generator ovoga je građevinska mafija. Stalno su u potrazi za novim placevima, jer ako ih ne nađu nema ni njihovog ekstra profita. Ne prezaju ni od čega da dođu do novih površina za gradnju zgradurina pa će tako potplatiti lokalne političare i izmeniti urbanističke planove u svoju korist. U poslednje vreme ovaj problem se preliva i na vojvođanske varošice. Ne prezaju od rušenja starih vojvođanskih arhitektonskih bisera da bi u centru neke varošice izgradili zgradurine. Žele izgleda da od cele Vojvodine naprave Novo naselje po ugledu na ono novosadsko.
  • pajo patak

    08.01.2024 14:20
    @Iskreno
    Iskreno za tri nedelje će biti 276 godina kako Novi Sad ima status grada.
    Iskreno: vrati se kući pa čekaj novog краља александра ili druga tita, da nešto, kao tvoji dobiješ za dž.
  • Nada

    08.01.2024 14:19
    Samo oni koji su rođeni i odrasli u Jugoslaviji i Novom Sadu znaju šta je značilo najlepši i nekad najčistiji grad. Ovo što se dešava poslednje tri decenije je ruženje grada. Obogatio se šljam pljačkanjem državne imovine, ratovima, kriminalom i onda se dali u pranje novca pomoću spornih investicija. "Veliki" su to investitoru.
  • pajo patak

    08.01.2024 14:13
    @Жеки
    жеки go home, u mamin Лас Вегас u nevadi.
  • AntiZaNe

    08.01.2024 14:10
    Niski oblaci
    A možda neko voli da živi iznad šestog sprata?
  • Dax

    08.01.2024 14:09
    @Жеки
    I za tebe je pravopis misterija, a tek urbanističko planiranje grada! Al,važno je da si se oglasio..
  • Zig

    08.01.2024 13:56
    Xxxx
    Ko dozvoljava ove zgrade sa BALON krovovima ? Među normalnim zgradama pojavi se ruglo od balon krova.Užas za izgled grada.
  • Bravo

    08.01.2024 13:48
    Za Žekija
    Sve ste rekli i objasnili! Rođena sam u NS i živim bezmalo 6 decenija u njemu. Novi Sad je stravično poružneo! Otišli smo u prigradsko naselje gde još uvek ima travnjaka i drveća. U gradu živi samo ko za bolje ne zna.
  • /

    08.01.2024 13:40
    /
    lepo kazite da hocete dubai sagradjen opranim ruskim novcem od droge
  • Kada nepismeni

    08.01.2024 13:35
    počnu da pametuju
    Čim vidim nepismen komentar, znam već i sadrzaj komentara... da je sada sve super, a da je nekada Novi Sad bio palanka... Jeste, bio je palanka sa Maticom srpskom, centrom su išli fijakeri i tramvaji; kao što i u Beču idu i dalje, a u Dunavskom parku su plivali labudovi. Na šta sada liči ne vredi ni komentarisati. Ima doduše i sada labudova, ali plivaju u g....ma.
  • Ana

    08.01.2024 13:29
    stara priča
    Ovo je stara priča. Godinama se stanovnici NS žale ali šta vredi kad vlast totalno nema sluha. Problem je što je sve u stilu bahatosti, kakva je i inače ova vlast. Ne možeš toliko neplanski da zidaš a da to ne podržava i infrastruktura, gradski saobraćaj, zelene površine i sve ostalo što je stvarno neophodno da se održi neki normalan način života. NS je potpuno izgubio onaj svoj duh, po čemu je bio prepoznatljiv. Sada je samo jako loša kopija nekih velegrada, sa sve manje "duše".
  • Nemanja

    08.01.2024 13:28
    @ Dejan
    Tipična novodođoška zamena teza: Novi Sad je grad u ravnici i može da se širi bukvalno u svim pravcima. Lepo u tekstu piše da su komplet Novo Naselje nekad bile oranice. E, sad, glavni problem leži u činjenici da novopridošla "elita" jako ne želi da živi u nekom budućem delu grada koji bi se izgradio npr. prema Rumenci, "žuljaju" ih Limani, kej, Centar...
  • Nepismeni botovi

    08.01.2024 13:26
    @Goranče
    Tamo gde NS vlast i urbaniste podržava neko ko napiše "nedoseljava", "nerađa" i "negradi" isto nema prosperiteta ni budućnosti. Mozak me zaboleo, fuj.
  • Sankcije u najavi

    08.01.2024 13:24
    Problem je u osnovi taj sto se svi doseljavaju u NS i BG, a naucno je dokazano da grad kad predje 200000 stanovnika prestaje da bude udoban i pocinje da maltretira gradjane. E sad posto je drzava tako smislila da BG ima 3 miliona a NS 1 milion onda mora da se rusi i da se dizu soliteri. Ma ne 12 spratova, morace kao u Njujorku 30 40 minimum. Zivi bili pa videli.
  • Iskreno

    08.01.2024 13:21
    Iskreno
    Bolje izgleda i lepse se gradi nego pre 50 70 godina! Kada pogledam neke fotose iz 30 50 70 ih godina ko ovece Selo koje se bori da postane Grad! Budimo objektivni kuce i zgrade iz tog perioda su potrebe Gradjana zadovoljavale dok je sada to skoro pa primitivno! Novu Urbanizaciju niko nemoze zaustaviti kao i doseljavanje i sto bi?! I ja bih hteo da imam neki moderniji Stan u Novogradnji sa podzemnim parkingom i manjim racunima ali neide! Bravo i nastavite Novogradnju! PS: Valjda cete i Limane rusiti da se i mi po drugi put ovajdimo?!
  • /

    08.01.2024 13:08
    /
    o kakvim udzericama pricate?
    da li je neko od vas krocio van granice?
    ovako se zida samo u belorusiji i ruskim republikama i kini
  • Vlada

    08.01.2024 13:06
    Teska prica
    Nasledio si nabijaču, nemaš para da je održavaš a i več je stara. Pojavi se nekakav dođoš i ponudi ti kvadrate u zamenu za plac. Oberučke prihvatiš, dobiješ stan i dve garsonjere koje rentaš nekim drugim dođošima, uzimaš debele pare od kojih živiš. I onda čisto da ti ne bude dosadno, pljuješ i jedne i druge jer su ti prvi naružili grad a zbog ovih drugih nemas posla i parkinga i ugusise te svojim primitivizmom.
  • Drn

    08.01.2024 13:00
    Nažalost Novi Sad osim uredjenog strogog centravod par ulica...nikada nije impozatnih gradjevina u velikom broju
    Evo uzmimo Jevrejsku ulicu za primer...osim sinagoge, jevrejske opstine i katastra nista nema ta cuvanje....
    Naravno da je trebalo...porusiti te trule zgrade...al izgraditi identicno takve od novog materijala...mozda sa spratom vise....to bi na nesto licilo...a ne ovo sto se uradilo i napravilo...
  • Vojvoda Bački

    08.01.2024 12:59
    Samo čovek koji nije video dalje od Srbije može reći da je Novi Sad danas lep grad. Bio je nekada simpatičan gradić, sa lepim centrom i tu oko Dunava. Danas je jedno veliko gradilište puno blata, betona, neplanske izgradnje. Kad sam bio mali Liman i Novo Naselje su mi bili odvratni, izgrađeni u tom socijalističkom stilu, a danas, nakon ovog talasa "urbanizma" gde su najviše stradali Detelinara, Telep i Podbara, Liman i NN su postali najlepši delovi grada jer makar imaju prostora za disanje i po koje drvo. Što neko reče kasno je sada o ovome i pričati...
  • Жеки

    08.01.2024 12:53
    Жеки
    Град се шири по броју и потреби,становништва што је најнормалније. Инфраструктура се мора,реконструисати и ништа,више. Мостови,зграде,насеља...све је то,потребно и корисно. Коме се несвиђа,може наћи јефтиније,куће и плацеве ван града,али зараду не. Ако је старијима за утеху,за 10 15 година,нико од нас који,ботујемо нејће бити,жив. И што се једите,негодује те...ми нисмо,имали културу одржавања јер су нас,учили да је све Народно. Ваљда ће ови,млаћи знати да одржавају,ово што граде? Увек сам тежио,ка западу,капитализму и њиховим,грађевинама и сада,када је дошло све код,нас небих дасе,буним јер је бесмислено! Еххх да мије,сада 35 година,шта бих све,градио,радио...НС бих претворио у Лас Вегас!
  • Podbarac Original

    08.01.2024 12:45
    Tako je to kod nas
    Veoma je tesko citati sta ovde mnogi pisu i lupetaju a nikada nisu bili u nekom evropskom gradu gde postoji planska i kontrolisana gradnja.
    Novi Sad je doziveo urbicid iskljucivo neplanskom gradnjom prljavim parama i politickom korupcijom.Mnoge tzv,investitore znam licno i znam kako su dosli do para kao i mnoge koji nikako ne mogu da dokazu odakle im toliki novac.
    Posebno bih istakao sve gradske vlasti od 1990.godine ove poslednje narocito.Samim tim sto nijedna primedba gradjana nije usvojena a na sednicama gradske vlasti se usvaja po 50-60 tacaka dnevnog reda bez da ih je iko i procitao,s ve su usvojene,mi daje za pravo.
    Ne postoji plan da Novi Sad ima milion stanovnika niti ce ikada imati,to bi znacili da se ovde preseli pola Vojvidne ili deo Srbije ili cela Republiks Srpska a sva manja mesta zatru i sela potpuno nestanu,tamo se nista ne ulaze,mladi odlaze,stariji ostaju a imamo i uzaludno Ministarstvo za ruralni razvoj u svrhu poltickog marketinga.
    Ovakvo unistavanje grada odgovara samo investitorima zbog zarade i koruptivnim elementima ukljucenim u sistem gradjanima svakako ne jer sve sto nedostaje pada na trosak samih gradjana.
    Zivot postaje nemoguc jer fali skola,zabavista,domova zdravlja,zelenila,parkova,igralista,raznih sala,parkinga trenutno u NS preko 15.000,raznih drugih stvari,grad je prljav,zagadjen,nema vise ni prirodnog provetravanja a ni Sunca jer su ulice kao kanjoni,zakrcene,neprohodne,prepune smeca i parkiranih automobila i svega ostalog.Pogledajte Segedin.
  • Zoran

    08.01.2024 12:43
    Širina umesto visine
    Između Sajlova i Veternika, pored Novog Naselja ima mesta za hiljadu zgrada koje bi imala od 4 do 6 spratova, glupo je i nehumano graditi oblakodera stvarati saobraćajni kolaps u takvim delovima grada, o gašenju požara u takvim zgradama neću ni pisati
  • Gari

    08.01.2024 12:35
    sve jasno
    @Nikola, neka si se obezbedio sa novogradnjom, ali cisto da znas negacija uz glagol se pise odvojeno. Jasno je iz komentara da nepismeni i oni sa kupljenim diplomama ne vide nista lose u investitorskom urbanizmu...
  • Širok Dunav

    08.01.2024 12:25
    Naravno da treba da se gradi uvek se tako i radilo, nejasno je zašto se gradi samo Novi Sad dok ostali gradovi osim Beograda propadaju. Došli smo u apsurdnu situaciju da nam ljudi iz duboke unutrašnjosti objašnjavaju kako smo palanka koja mora da se uguši nakaradnom preurbanizacijom. Zašto malo ne urbanizuju sredine iz kojih potiču i gde su tako dobro naučili kako se živi "urbano".
  • Luka

    08.01.2024 12:23
    Sombor - Priština
    Hajd Novi Sad, ali su počeli vrlo ozbiljno da uništavaju i i širi centar Sombora, koji je do nedavno bio poštedjen. U principu uništavaju se gospodske luksuzne kuće i na njihovom mestu se grade stiropor golubarnici i to tako da ne napadaju jedan deo grada već su svi delovi pod napadom. Za 30 godina, osim samog centra grada koji se za sada još uvek boje rušiti, će Sombor ličiti više na Prištinu nego na Segedin ili Osijek.
  • učiteljica ponovo

    08.01.2024 12:23
    @goranče
    goranče ćirilicom i nikola latinicom su ista osoba koja ima svoje viđenje stvari na temu vesti u vidu komentara koji su malo posvađani sa pravopisom jezika srpskog.
  • pajo patak

    08.01.2024 12:19
    greška u naslovu
    Ruženje Novog Sada izgradnjom

    Valjda besmislenim rušenjem, pa tzv. izgradnjom.
  • učiteljica

    08.01.2024 12:18
    @nikola
    da li možete da se pridružite nekoj online grupi za pripremu male mature, sa naglaskom na pravopis
  • cluffas

    08.01.2024 12:17
    Nidzo, pitao si se sta je tu lose.
    Lose je to sto infrastruktura ne prati tu istu izgradnju. Struja, voda i kanalizacija.
    Manjak parkova.
    Manjak biciklistickih staza. Manjak terena za decu. Sajmiste je oduzeto gradjanima. Napravili su zatvorene blokove - te zgrade nisu bile tipicne za Novi Sad.
  • B

    08.01.2024 12:16
    Kuriozitet
    Svi koji ovde objašnjavaju kako naša varoš nije naružena pišu neznam nevidim nebih...
    I to mnogo govori...
    Nikola i Goranče, manje pišite, više ćutite...
  • Liman 2

    08.01.2024 12:15
    @Nikola
    Ne slažem se ni u čemu sa tobom,pogotovo sa tvojim pravopisom !
  • B

    08.01.2024 12:09
    @ Goranče
    Nepismeni likovi kao ti, došli, videli asfalt prvi put u životu i po partijskoj liniji dobili da glume urbaniste, a ne znaju ni pravopis, isto kao i ti.
    Bolje lepa palanka, nego kasaba prenaseljena nepismenim šabanima koji glume urbaniste.
  • Novopalančanin

    08.01.2024 12:07
    Meni je Novi Sad bio sasvim ok dok je, kako neki kažu, bio palanka.
    Nedostaje mi sada moj rodni grad, koji je nestao pre trideset godina.
  • Djordje

    08.01.2024 12:07
    @Nikola
    Prvo naucite kako se pise negacija pa onda budite "pametni".
  • Marta

    08.01.2024 12:05
    Brazilska favela!
    Na zalost, bespovratno smo grad za koji su svi drugi tvrdili da je pored Subotice, najlepsi i najhumaniji za zivot pretvorili u jednu najaradnu brazilsku favelu. Arhitekte, kao da se takmice ko ce osmisliti ruzniji objekat. O kvalitetu da ne pricamo. Posebnu tragediju cini potpuna zlatiborizacija Fruske gore, gde je pohlepa lokalnih samouprava za naplatom poreza nekadasnje vinograde i sume masovno pretvorila u zemljiste u gradjevinskoj zoni. No, mi smo davno pokazali da smo postali narod bez ukusa i stila, setite se onih statua krava po centru u vreme nase Maje. E sada imamo vasar u sred centra, fali samo jos mecka na lancu.
  • memorija

    08.01.2024 12:04
    NS
    Novi Sad je u poslednjih 35 godina povećao broj stanovnika za 100%. Sa bližom okolinom taj broj je oko 500.000 ljudi, koji žive ili rade u NS.
    Puno je izgrađeno zgrada, lokala i ulica.
    Ključno pitanje za gradske čelnike je: Koliko je novih škola, zabavišta, parkova, bazena i sportskih objekata izgrađeno za to vreme?
    Skoro ništa.
    Razmišlajte malo o tome.
  • Novosadjan

    08.01.2024 12:03
    in
    Novi sad je samo uspomena na sve što smo voleli.. O našem gradu više ne odlučuju Novosadjani. Investitorski urbanizam ne podrazumeva razvoj komunalne infrastrukture,jer tu vrstu investitora nije briga za gradjane. Novi objekti i celi kvartovi se priključuju na postojeću vodovodnu i kanalizacionu strukturu koja nije dimenzionirana za takve kapacitete, saobraćajnice i parking mesta ne mogu da se proširuju...
    Sve je prenatrpano ko da više niko neće živeti u Srbiji nego samo u N.Sadu ili Bgd?
  • Sabahudin

    08.01.2024 11:53
    Omerović
    Promenila se struktura stanovništva. Došli su neki novi "novosađani" koji su pobegli iz sela i kojima je blata i drveća preko glave. Oni žele stan, daljinsko grejanje, da ne kuvaju "teška" jela... Ovaj proces treba iskoristiti i to svojski čine svi u lancu bavljenja nekretninama...
  • Nikola

    08.01.2024 11:41
    Nikola
    Neznam na osnovu cega se ruzi ovaj grad?! Zar nije lepse i sigurnije videti lepo i moderno naselje ili zgradu od starih vlaznih i oronulih udzerica?! Da nepisem da su od novogradnje mnogi obezbedili sebe i porodice sto je najnormalnije! Novogradnju niko nemoze zaustaviti pogotovu kolonisti iz 1945 koji su srusili jedan od najlepsih delova Centra zarad SNP i najlepsu Kucu na uglu Dunavske pored Crkvene Porte! Da da gde vam je danas Biblioteka koja se vodi kao Dunavska 1 bila je najlepsa Kuca koja je sravljenja zarad sireg prolaza do R.Pijace gde je bila A.Stanica! Da neidemo dalje o raznim naseljima itd! NS uskoro ce imati 1 milon stanovnika i vise koji traze sve uslove za rad i zivot u ovom gradu i nevidim sta je loze u svemu tome?! Novo menja staro jer to je prirodno i normalno! Hvala
  • Slavko

    08.01.2024 11:37
    Dajte zgrade na Klisi uz Temerinski put preko puta Zam-a da se malo taj deo urbanizuje.Blizu a izdvojeno od centra,blizu auto puta ,odlično za zgrade.
  • B

    08.01.2024 11:31
    Kasno
    Odličan tekst, ali kasni 30 godina. Novi Sad je naružen i infrastrukturno unakažen.
    Bespovratno.
    Nekada je bio lep i čist gradić, sad je prljava vukojebina prepuna bahatih primitivaca.
    Ostala samo uspomena na mesto gde smo proslavljali verske praznike svih prisutnih konfesija.
  • igor_t

    08.01.2024 11:28
    Neka se gradi, i treba.
    Problem je naravno sto se gradi lose i neplanski. U redu je "oblakoder", ali grad ne obezbedjuje nikakav ostali sadrzaj neophodan za zivot.
    Nema planske gradnje, pocevsi od saobracajnica, skola, domova zdravlja, zelenila, i ostalih potrebnih stvari za lep zivot.

    Ovako se svodi na "trosoban" od 55kv i traznje parkinga po ulici.
  • Горанче

    08.01.2024 11:20
    Горанче
    Никако се небих сложио да се НС ружи. Шта више претвара се у модерну метрополу за потребу данашњег човека! Многи"заборављају" да је НС био паланка и тек након другог рата је почела његова изградња и процват! Тамо где се недосељава нерађа и негради нема просперитета ни будућности!
  • Lokalac

    08.01.2024 11:06
    Svaka kuca je imala travnjak i makar jedno drvo u dvoristu s poneka i sa ulicne strane. Pa sada vidite koliko je unisteno zelenih povrsina. Drugo, za cenu stana u zgradi na kom je bila kuca ste mogli kupiti tu kucu sa dvoristem, garazom, pratecim objektima kao sto je ostava, supa.... Samo kreten moze birati stan u kokosinjcu i komfor kuce. Naravno da treba odrzavati ali je to problem lenjosti nacije.
  • Milica

    08.01.2024 10:48
    Nisam strucnjak
    Meni cak ni ne smeta sto se gradi, vec sto je svaka zgrada razlicitog dizajna, bulevari izgledaju kao cirkus. Posle prve kise drecave zgrade postaju sive. Kad bi dizajn bio uniforman, a kvalitet makar kao na Limanu, podrzavala bih gradnju.
  • Marko, Liman

    08.01.2024 10:47
    Novi Sad je primer kako srednjoevropski grad nepovratno pretvoriti u orijentalnu palanku i urbanističku kašu.
  • Anonimus

    08.01.2024 10:45
    Te zgradurine prema Veterniku nikako se ne uklapaju u tradicionalnu predstavu o Novom Sadu. Nedostaju nam parkovi, trgovi i humaniji stambeni reoni.
  • Dejan

    08.01.2024 10:43
    Sve je to lepo, ali lepe želje se ovde sudaraju sa matematikom, a po običaju u takvim slučajevima matematika pobeđuje. Jednostavno nema dovoljno prostora da grad od skoro pola miliona ljudi živi u zgradama do šest spratova, a da još uz to bude i mnogo parkova i dovoljno parking mesta.
    Bitka za Novi Sad bez nebodera, saobraćajnih gužvi i solitera se odvija u celoj AP Vojvodini. Ljudi dolaze u Novi Sad zbog posla, ne zato što vole da žive u blatu na Adicama. Ja prvi ne bih došao u Novi Sad, nego bih ostao u svojoj varošici u Vojvodini, da sam mogao da tamo radim posao kojim se bavim ovde.
    A kada ljudi dolaze i dolaze, Novi Sad može da ide ili u visinu, ili u širinu. Ne može da ostane isti. Odavno ovo nije omanja austrougarska varošica...
  • Srba

    08.01.2024 10:31
    Još jedan sjajan tekst

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna